Massage

Massage

Här är några av mina behandlingar:

Svensk klassisk massage

Medicinsk massage
Avslappningsmassage/spamassage

Triggerpunktsbehandlingar
Bindvävsmassage
Taktilmassage
Koppning
Lymfdränage
Idrottsmassage

Klassisk massage

75 minuter klassisk massage är en djupgående massage för hela kroppen eller delar av kroppen efter eget önskemål.

Tar bort spänningar och är mycket bra för att förebygga mot onda stela muskler eller obalanser i muskulaturen.

Ökar även blod och lymfcirkulationen i kroppen.

 

All massage har även en mycket bra effekt mot stress och påverkar immunförsvaret positivt.

Medicinsk massage

Behandlande massage. Här används alla tekniker och redskap för att lösa onda problem i kroppen så som falsk ischias, tennisarmbåge, frosen shoulder, migrän med mera.

 

Jag använder mig av Triggerpunktsbehandling, massage, stretch, koppning och mina fantastiska maskiner.

Ger ofta med egenbehandlingstips, styrka eller stretchövningar för att göra hemma.

Avslappningsmassage

Lugnande rogivande massage över hela kroppen. Mycket bra mot stress.

 

Avkopplande och mjukt. Detta tar dig in i ditt parasympatiska nervsystem, ditt lugn och ro system samt utsöndrar hormonet oxytocin som har en djupt avslappnande effekt för kropp och psyke.

Triggerpunktbehandling

Triggerpunkter är små muskelkramper i delar av en muskel, Alltså en del av muskeln som drar ihop sig och sedan inte vill släppa.

 

Detta begränsar rörligheten i det aktuella området men kan också trycka på nerver som gör att man upplever smärta lång bortifrån aktuella området. Som strålningar, domningar eller som en sprängande känsla.

 

Dessa små kramper trycks loss med fingrar, armbåge eller nålar.

Jag använder mig av fingrar och armbåge utifrån vart triggerpunkten finns. Man trycker på punkten till smärtan försvinner.

 

Detta har en fantastiskt positiveffekt, många blir av med smärtor man gått runt med länge.

Bindvävsbehandling

Bindväven är en av kroppens fyra vävnader och faktiskt den mest utbredda vävnad vi har i kroppen.

Bindväven håller uppe och ihop vår kropp. Den försörjs rikligt av nerver och blodkärl.Bindväven består av mycket matrix och få celler samt innehåller mycket proteinfibrer som gör vävnaden både stark och elastisk. Allt i kroppen hålls ihop av bindväven, elastiska som heter elastin och mer hållfasta som kollagen.

 

Min utbildning är en klassisk bindvävsmassage som upptäcktes av Elisabeth Dicke på 1930 talet. Tillsammans med Hede Teirich-Leub och en läkare Kohlrausch utvecklade grunden för bindvävsmassage och införde den som behandlingsmetod.Denna metod består av tvärgående fingerhakningar över bindvävsstråken, bindvävsbehandling

påverkar även organen.Hos mig kan du välja mellan klassisk bindvävsbehandling eller bindvävsbehandling med koppar eller med koppningsmaskinen.

Koppning och koppningsmassage

Koppning är flera tusen års massageteknik från Kina.

Under koppning använder jag silikonkoppar. Kopparna kan sättas statisk på speciellt utsatta ställen som direkt på triggerpunkter (små muskelkramper som trycker på nerver), över bindvävstråk eller på akupunkter (energipunkter) eller användas dynamiskt som en koppningsmassage.


Kopparna lyfter upp blodgenomströmningen ökar cirkulation båda av blod och lymfa. Vilket påskyndar båda utrensning och läkning.


På mycket spända ställen kan vi få blå märken pga stagnerat blod och dålig cirkulation men när spänningen släpper och cirkulationen ökar uteblir märken och du kommer känner dig rörligare och ha mindre ont.


Koppning i sig är ingen skön behandling men mycket effektiv och välgörande. Separerar fascia från muskulatur och mjukar upp tjockare bindvävstråk som senor i ursprung och fäste från muskler mot skelettet.

Koppning sägs också öka produktion av ledvätska och påverka inre organ.

Lymdränage

Lymfsystemet består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfvätska i kroppen dessutom har vi 6-700 lymfnoder. Systemet består också av olika organ som mjälten, brässen och halsmandlarna.

 

Lymfsystemet transporterar avfallstoffer och hjälper till med rening av kroppen, det fungerar lite som ett avloppsystem, det är också en mycket viktig del i vårt immunförsvar.

 
Via våra lymfnoder förstörs virus, bakterier och andra skadliga ämnen i kroppen.
Lymfdränage är behandling som hjälper till att öka flödet av överskotts vätska i kroppen. Flytta upp vätska till våra nyckelben och ned till under hjärtat var lymfan töms till det venösa systemet.


I en lymfdränage behandling använder jag mig av min koppningsmaskin eller manuellt med händerna och i den sistnämnda kallar jag det i stället för lymfmassage.

Koppningsmaskin med rött ljus och radiovågor

Jag brukar kalla denna maskin för min bästa ”behandlingskompis”

 

Den ger ett fantastiskt resultat i lymfdränage och för att lösa upp strama bindvävsområden men är också rogivande och skön. Perfekt att avsluta en behandlande massage med.

 

Radiovågor eller radiofrekvens främjar båda lymf och blodcirkulation vilket medför att svullnader och ödem minskas och överflödiga slaggprodukter samt vätska kan föras ut ur kroppen. RF förtunnar och värmer upp kroppsvätskan vilket gör att cirkulationen ökar kännbart mycket och det känns skönt och rogivande. När ett område värms upp i kroppen sätts kroppens egna kylsystem i gång vilket stimulerar cirkulation, syre, näringstillförsel och ämnesomsättning, samtidigt som blockeringar i vävnad och muskler frigörs.

 

Rött lus- det viktigaste och mest effektiva ljus för huden eftersom det tränger djupast in i huden och absorberas upp av hudcellerna och förbättrar cellfunktionen. Det har också en stark anti-inflammatorisk effekt vilket gör att smärta minskar och återhämtning efter massagebehandling blir snabbare.

RF maskin mot envisa muskelspänningar

Denna maskin har massagehuvud med tre olika storlekar och antal ”fingrar” som med hjälp av Radiovågor och rött ljus masserar sig djupare och djupare in i muskeln, mycket effektiv mot envisa muskelspänningar som suttit länge.

Radiovågor eller radiofrekvens främjar båda lymf och blodcirkulation vilket medför att svullnader och ödem minskas och överflödiga slaggprodukter samt vätska kan föras ut ur kroppen.

RF förtunnar och värmer upp kroppsvätskan vilket gör att cirkulationen ökar kännbart mycket och det känns skönt och rogivande. När ett område värms upp i kroppen sätts kroppens egna kylsystem i gång vilket stimulerar cirkulation, syre, näringstillförsel och ämnesomsättning, samtidigt som blockeringar i vävnad och muskler frigörs.

Rött lus- det viktigaste och mest effektiva ljus för huden eftersom det tränger djupast in i huden och absorberas upp av hudcellerna och förbättrar cellfunktionen. Det har också en stark anti-inflammatorisk effekt vilket gör att smärta minskar och återhämtning efter massagebehandling blir snabbare.

Omdömen

5.0 (351 omdömen)