Andningsteknik - SOMA breathwork

Andningsteknik - SOMA breathwork


Den rytmiska andningen påverkar hela kroppen och sinnet.
 

Andningsmeditationer från urgamla ”pranayama tekniker”

SOMA breathwork är ett komplett holistiskt system av andningsmeditationer från urgamla ”pranayama tekniker” som har flest evidensbaserade studier som stöder deras funktion och effekt.

 

Soma breath kombinerar rytmiska andetag med att hålla andan ute, hålla andan inne tillsammans med terapeutisk frekvensmusik och meditation.

 

Den rytmiska andningen påverkar hela kroppen och sinnet. Våra kroppar fungerar utifrån rytmer så när du andas i rytm skapar du harmoni inne i cellerna, hela kroppen blir synkroniserad som gör att du balanserar ditt mående och din mentala status.

 

När vi håller andan ute simulerar du höghöjdsträning så under en liten stund får du en lägre halt av oxygen vilket gör att du producerar mer koldioxid i blodet. Detta hjälper oxygenet att lättare släppa taget om våra röda blodkroppar och i stället gå in i muskler, organ och andra vävnader som gör att du helas och får mer energi. 

 

När du gör somabreath regelbundet och övar upp dig till att hålla andan ute längre än 60–90 sekunder så börjar fantastiskt nog kroppen att producera och släppa ut stamceller som sedan kan specialiseras till vilken cell som helst. MAGISKT …. Helt enkelt.

Vaför är ljud helande

Ljud uppstår när ett föremål vibrerar och överför energi genom luften. När vibrationerna når trumhinnorna vibrerar även de.

 

Därifrån skickas en signal till hjärnan som identifierar vibrationerna som ljud. Eftersom våra kroppar består av 75% vatten, och vatten är en utmärkt ledare för ljudvågor, kan ljud verka avslappnande på musklerna och stimulera lymfsystemet, vilket i sin tur leder till minskad stress och bättre sömn.

 

Det påverkar cellerna i kroppen, olika ljud med olika frekvenser känns på olika ställen i kroppen och sinnet.

For exempel: Bi neurala rytmer är olika frekvenser som spelas i vänster respektive höger öra. När de når hjärnan flätas de ihop och bildar ett och samma ljud med en ny frekvens. Det är den frekvensen som har visat sig ha fördelar för kropp och sinne, och den är bland annat sömnfrämjande och ångestdämpande.

 
Vid exponering för binaurala rytmer med frekvensen 6 Hz tar det bara 10 minuter för hjärnan att svara med en reaktion som liknar meditation.

Omdömen

5.0 (351 omdömen)